Злакові каші

Site-logo

КОРИСНЕ ХАРЧУВАННЯ «ЗЛАКОВІ ДАРУНКИ»

Народний засіб для зміцнення здоров'я та схуднення.

Site-logo Харчування на чотирьох злаках є самодостатній продукт, який включає всебе: кисіль і кашу. Продукт містить цільні необроблені зерна озимої пшениці, голозерного вівса, ярої пшениці, цільнозернової вівсянки. Завдяки клітчатці злаки всмоктують шлаки та токсини, перешкоджають всмоктуванню в кров жирів та вуглеводів, а наявність вітаміну PP допомагає переробити жири - це дозволяє збалансувати обмін речовин та знизити вагу. Кисіль зі злаків легко всмоктується, що дає відчуття ситості, вирішує проблеми дисбактеріозу, гастриту.

Спосіб приготування

З вечора упаковку злаків промити природньою водою, засипати в термос, залити окропом 1:3. Вранці термос збовтати, кисіль злити, кашу залишити до обіду. Мінімальний термін приготування 1.5 - 2 години.
Сніданок - натщесерце випити кисіль за один-два прийоми.
Обід - 1/2 частину каші ( для схуднення не солити)вживати з салатом, або зеленню.
Вечеря - 1/2 частину каші вживати з сиром 50 гр або сушеним виноградом 50 гр. Харчування зі злаків приймати протягом трьох діб (одна упаковка на добу), через тиждень повторити. Для швидкого результату можна вживати протягом 12 діб.

Склад: цільні зерна озимої пшениці, голозерного вівса, ярої пшениці, цільнозернової вівсянки.

Витрати часу на приготування: 5 хвилин.

Упаковка: 4 порції.

Ціна: 72 грн.

КУЛІШ «ГРЕЧКОСІЇВ»

Вирощуємо з любов'ю, зберігаємо українське!

Site-logo Куліш «Гречкосіїв» виготовлений з пожитньої гречки, яка вирощена за стародавніми традиціями на полях, які були здобрені корінням жита. Це надає їй природний смак, та зберігає її якості. Гречка необсмажена(зелена), виготовлена на ручній крупорушці, тому максимально зберігаються цільні зерна

Рецепт приготування №1

В термос висипати упаковку куліша «Гречкосіїв», додати олії (1 чайну ложку), спеції, кріп, що знаходиться в упаковці. Залити 350 мл кип'ятка та залишити на годину. потім висипати у тарілку та додати за смаком марську сіль з упакування

Рецепт приготування №2

У кастрюлю висипати упаковку куліша, додати природної води 350 мл, олії, кріп, спеції з упакування. Коли закипить, варити на повільному вогні 10 хв. Вимкнути, додати морську сіль з упакування.

Склад: пожитня, необсмажена гречка, морська сіль, спеції, кріп.

Вихід: 4 порції.

Ціна: 72 грн.

ЗЛАКОВИЙ СКАРБ «ЗДОРОВА КРИХІТКА»

Site-logo Злакова каша «Здорова крихітка», була харчуванням наших прадідів. Має чудовий збалансований склад: необроблені зерна з ярої пшениці, цільнозернова вівсянка, голозерний овес, зелена гречка, озима пшениця. З її виготовленням створюється ще й злаковий кисіль, дуже корисний та поживний.

Властивості киселю:

знижує рівень холестерину, нормалізує тиск, відновлює роботу ШКТ, нормалізує обмін речовин. Всього через декілька прийомів киселю ви відчуєте прилив сил та енергії. Завдяки особливому приготуванню, каша залишає всі вітаміни та мікроелементи, які є важливі для розвитку здорової дитини, а також для людей які ведуть активний та спортивний спосіб життя.

Рецепт приготування каші та киселю:

З вечора упаковку каші промити природньою водою, висипати в термос, залити кропом 1:4. Вранці термос збовтати, кисіль злити - він готовий до вживання, виходить 0,5 л поживного киселю, який випивається натщесерце як сніданок.Кашу можна вживати через півгодини або протягом дня. Кашу виложити, можна додати за смаком сіль (або без солі для очищення та схуднення), олію(гірчичну або лляну). Мінімальний час запарювання в термосі 1,5-2 години.

Склад: цільні необроблені зерна ярої пшениці, вівсянки, голозерного вівса, зеленої гречки, озимої пшениці.

Витрати часу на приготування: 5 хвилин.

Упаковка: 4 порції.

Ціна: 86 грн.

«ФРУКТОВИЙ ПЛОВ ДЛЯ ПАНЯНОЧОК»

Народний засіб для зміцнення здоров'я та схуднення.

Site-logo Плов з пшона був однією з найулюбленіших страв паняночок, які довго зберігали красу та здоров’я. Смачний, корисний, легкий у приготуванні, він прикрасить будь-який святковий стіл. Пшоно - одне з найменш алергенних культур, яка легко засвоюється організмом, є ідеальною для тих, у кого "чутливе травлення". В ньому містяться у великій кількості вітаміни групи В. Зокрема В1, який покращує пам’ять, бореться з втомою, депресією, дратівливістю; В2-допомагає поліпшити стан волосся, позбутися лупи і прищів; В5-профілактика проблем з поставою (особливо у дітей), нормалізує кров’яний тиск. Присутній і вітамін РР, який відповідає за стан судинної стінки, слизових оболонок та шкіри, здоровий апетит. Пшоно є джерелом мікроелементів: заліза, магнію, фтору, кремнію, міді - незамінних мікроелементів в нашому швидкому й напруженому темпі життя, необхідних для нормального кровoобігу , "будівництва " кісток і зубів, надання тканинам додаткової еластичності та перешкоджання утворенню зморшок.

Рецепт приготування

Упаковку фруктового плову промити, залити 1:3 мл природної води, поставити на вогонь. Коли закипить, варити на повільному вогні 10 хв. Додати 100 мл молока та дрібку солі. Варити ще 5хв. дати настоятись 5 хв. Фруктовий плов готовий, можна до плову подавати сметану. Смачно та корисно!

Склад: фермерське жовте необроблене пшоно, сухий виноград, журавлина, морсь касіль.

Витрати часу на приготування: 15-20 хвилин.

Упаковка: 4 порції.

Ціна: 86 грн.

«СВЯТКОВА КУТЯ»

Site-logo Традиційно страву " Святкова кутя" з ярої пшениці готували на свята. Ми маємо можливість відродити цю традицію і скуштувати цей корисний, соковитий продукт в його первісному вигляді, як готували його наші бабусі. Яра пшениця має гарні властивості як стресозміцнюючий засіб, природній антибіотик, завдяки вітаміну PP – легко виводить жири, відновлює формулу крові, та збагачує організм на фолієву кислоту, що важлива для жінок в період вагітності. Мак гарно відновлює роботу ШКТ, має протипаразитарні властивості. Сушений виноград є гарним засобом проти серцево-судинних захворювань, та відновлення імунітету.

Рецепт приготування

З вечора упаковку куті промити водою, висипати в термос, додати сіль, залити 250 мл гарячої води, але не крутим кип`ятком. Зранку процідити через сито. Кутя готова для споживання. Можна додати мед і волоські горіхи до смаку.

Склад: яра пшениця, мак, сушений виноград, морсь касіль.

Витрати часу на приготування: 5 хвилин.

Упаковка: 4 порції.

Ціна: 72 грн.

ВІВСЯНА КАША З ЦІЛЬНИХ ЗЕРЕН «КОРОЛІВСЬКА»

Site-logo Любов до себе починається з того, якми себе поважаємо. Завдяки відсутності обробки вівсянка зберегла всі частини зерна, смакові та корисні властивості, що цілком відрізняє її від пластівців. Зерна вівсянки багаті на мінерали: залізо, кальцій, натрій, магній, мідь, цинк, фосфор.

Рецепт приготування на ранок:

Вівсянку промити, засипати у термос, залити кропом(крутим кип'ятком), 1:4, залишити на 1-1,5 години. Кашу перемішати, злити вівсяний відвар і випити натщерце, дуже корисний для роботи КШТ, а також для зменшення ваги. За бажанням додати за смаком сіль, мед.

Рецепт приготування каші на вечір:

Кашу висипати в термос, залити гарячим, кип’яченим молоком 300 мл, додати дрібку солі, закрити. Через дві години каша готова до вживання. За бажанням можна додати вершкового масла.

Склад: цільні необроблені зерна вівсянки, морська сіль, буряковий природний цукор.

Витрати часу на приготування: 5 хвилин.

Упаковка: 4 порції.

Ціна: 72 грн.

КУЛІШ ЯЧНЕВИЙ «ВЕЛЕТЕНСЬКА СИЛА»

Site-logo Так як ячна крупа виготовлена на фермерській крупорушці, Ви маєте можливість годувати свою родину справжнім натуральним продуктом. Куліш "Велетенська сила" допомогає як дитині так і дорослому протягом дня відчувати насиченість, легкість, бадьорість. Ячнева крупа максимально накопичує природню єнергію та легко її передає на клітинному рівні організму.

Склад і корисні якості ячної крупи

Ячна крупа дуже багата на корисні речовини, серед яких вітамін А, вітаміни групи В, вітаміни Е, Ді РР. Ячмінне зерно містить в своєму складі масу мікроелементів, перед усім значну кількість фосфору, необхідного для повноцінної діяльності мозку і нормального обміну речовин. Також в ячці присутній кремній, що чинить вплив на формування структури шкіри, нігтів, кістокі волосся; хром, що нормалізує функцію щитовидної залози і діяльність імунної системи; фтор, що відповідає за формування зубної емалі; бор, що утримує кальцій в організмі; цинк. Крім того, ячмінь містить кальцій, марганець, залізо. Зерно ячменю майже на 65% складається з вуглеводів, тому порція ячної крупи на сніданок заряджає людину енергією на цілий день, а також зміцнює імунитет. Ячна крупа призначається при виразці шлунку і дванадцятипалої кишки, захворюваннях судин і нирок. Вживання цієї крупи не тільки попереджає надмірне накопичення жиру в організмі, але й усуває його відкладення.

Рецепт приготування каші:

В кастрюлю висипати упаковку куліша, додати 450 мл природної води, закип’ятити, варити на повільному вогні 10хв. В кінці додати сіль, спеції, кроп за смаком олію соняшникову, перемішати дати настоятись 5 хвилин.

Склад: ячна крупа, морська сіль, спеції, кріп.

Витрати часу на приготування: 15 хвилин.

Упаковка: 4 порції.

Ціна: 72 грн.

ЯЧНЕВА МАННА КАША «СПРАВЖНІЙ КОЗАК»

Для маленьких гурманів здорового харчування

Site-logo Для дитини в ранньому віці важливо закласти повноцінне здорове харчування, одним з скарбів наших прадідів була ячнева манна каша. В наш час, дуже рідко можна знайти цей корисний продукт, який подарувала нам матінка-земля.

Склад і корисні якості ячної крупи

Ячна крупа дуже багата на корисні речовини, серед яких вітамін А, вітаміни групи В, вітаміни Е, Д і РР. Ячмінне зерно містить в своєму складі масу мікроелементів, перед усім значну кількість фосфору, необхідного для повноцінної діяльності мозку і нормального обміну речовин. Також в ячці присутній кремній, що чинить вплив на формування структури шкіри, нігтів, кістокі волосся; хром, що нормалізує функцію щитовидної залози і діяльність імунної системи; фтор, що відповідає за формування зубної емалі; бор, що утримує кальцій в організмі; цинк. Крім того, ячмінь містить кальцій, марганець, залізо. Зерно ячменю майже на 65% складається з вуглеводів, тому порція ячної крупи на сніданок заряджає людину енергією на цілий день, а також зміцнює імунитет. Ячна крупа призначається при виразці шлунку і дванадцятипалої кишки, захворюваннях судин і нирок. Вживання цієї крупи не тільки попереджає надмірне накопичення жиру в організмі, але й усуває його відкладення.

Рецепт приготування каші:

В каструлю (неемальовану) налити 400 млмолока, закип'ятити, тоненькою цівкою всипати упаковку каші ретельно перемішуючи. Вимкнути, накрити кришкою, залишити на 10 хвилин. Додати сіль і цукор за смаком.

Склад: ячна манна крупа, бурий природний буряковий цукор, морська сіль.

Витрати часу на приготування: 15 хвилин.

Упаковка: 4 порції.

Ціна: 72 грн.

МАННА КАША «ЗДОРОВ’ЯТКО» З ЯРОЇ ПШЕНИЦІ З ВИСІВКАМИ

Site-logo Манка - жовта крупа з ярої пшениці з висівками, що містить всі елементи які є в зерні, багата на крохмаль, меншою мірою -- білками, вітамінами В1, В2, В6, РР та Е. В ній міститься багато заліза і зовсім мало клітковини, від чого її рекомендують при ослабленому організмі, а також в період реабілітації після захворювання. Каша легко засвоюється, не додає зайвих кілограмів. Завдяки фермерським традиціям вирощування, манка має насичений натуральний смак, що є унікальністю продукту.

Рецепт приготування:

В каструлю (не емальовану) наливаємо молоко 450 мл. Коли молоко закипить, зняти його з вогню і повільно тоненькою цівкою всипати упаковку каші "Здоров'ятко", енергійно та ретельно перемішуючи. Каструлю накрити кришкою, через 10 хвилин каша готова до вживання. Додати сіль та цукор за смаком. Для більш рідкої каші додайте більше молока.

Склад: яра пшениця з висівками, морська сіль, буряковий природний цукор.

Витрати часу на приготування: 10 хвилин.

Упаковка: 4 порції.

Ціна: 72 грн.

КУЛІШ «КОЗАЦЬКИЙ» З ЯРОЇ ПШЕНИЦІ

Site-logo Сорти ярої пшениці дуже багаті білками, тому страви з ярої пшениці куліші, супи, дають організму гарний заряд енергії. Є прекрасним продуктом для людей, які ведуть активний спосіб життя або займаються важкою фізичною або розумовою працею. Крім того, пшеничні страви легко перетравлюються і засвоюються, що дає можливість включати цей продукт в дієтичні меню та раціон дітей, служать прекрасною альтернативою деяким видам макаронних виробів. Пшенична крупа містить фосфор, залізо, вітаміни групи В і РР. Доведено, що корисні речовини, які містяться в пшеничній крупі, допомагають активувати захисні функції організму, підвищити імунітет. Даний продукт виготовлений на фермерській крупорушці, щодає можливість зберегти всі цінні та смакові властивості.

Рецепт приготування:

В каструлю налити природньої води 400 мл, закип'ятити, висипати упаковку куліша, ретельно перемішати. Довести до кипіння, вимкнути, накрити кришкою, додати морську сіль, спеції, сушений кріп, дати настоятися 10 хв. За бажанням в куліш можна додавати соняшникову олію. Подавати самостійно або з салатами, тушкованими овочами.

Склад: пшенична крупа з ярої пшениці середнього помелу, морська сіль, натуральні спеції, кріп.

Витрати часу на приготування: 15 хвилин.

Упаковка: 4 порції.

Ціна: 72 грн.

КАША-ПЮРЕ «ГОРОХОВЕ ПОЛЕ»

Site-logo Горох – лікувально-профілактичний продукт, що добре засвоюється та покращує роботу багатьох органів і систем організму: нормалізує обмін речовин, зміцнює стінки кровоносних судин, знижує ризик онкологічних захворювань, інфаркту міокарда, гіпертонії, гальмує процеси старіння шкіри. Горох – найбагатше джерело білка серед овочевих культур. За кількістю білків йому немає рівних. Білки, що входять до його складу: цистин, лізин, метіоцін подібні до білків м'яса. Саме тому страви з нього обов'язково їдять під час постів, заряджаючи організм необхідною енергією. У горосі також багато аскорбінової кислоти, вітамінів груп В, РР, крохмалю, каротину, клітковини, солейкалію, кальцію, фосфору і заліза, що вкрай необхідно для зміцнення кісток, зубів та ясен. Поживна цінність гороху в 1,5-2 рази вище, ніж картоплі та інших овочів.

Рецепт приготування каші:

Горох не замочуємо, упаковку промиваємо. Воду, 500 мл, доводимо до кипіння, висипаємо горох і варимо 30 хв. на середньому вогні, помішуючи. До приготовленого пюре додаємо кріп. Завдяки кропу рослинний білок гороху легко засвоюється організмом. Подавати з солоними огірками, або квашеною капустою.

Склад: фермерський необроблений горох, сушений кріп.

Витрати часу на приготування: 30 хвилин.

Упаковка: 4 порції.

Ціна: 72 грн.

Супи зі злаків

СУП ГОРОХОВИЙ «КОТИГОРОШКО»

Site-logo Горох – найбагатше джерело білка серед овочевих культур. За кількістю білків йому немає рівних. Білки, що входять до його складу, (незамінні амінокислоти – цистин, лізин, метіоцінтаін.) подібні до білків м'яса. Саме тому страви з гороху обов'язково вживають під час постів, заряджаючи організм необхідною енергією. У горосі також багато аскорбінової кислоти, вітамінів груп В, РР, крохмалю, каротину, клітковини, солей калію, кальцію, фосфору та заліза, що вкрай необхідно для зміцнення кісток, зубів та ясен.

Рецепт приготування:

Увага! Горох не замочувати. Упаковку гороху промити, засипати у кип’ячу воду об’ємом 1750 мл. Варити на середньому вогні 30 хвилин. Додати одну цибулину, одну порізану дрібно картоплину. В кінці додати протушену невеличку моркву, а також сіль і природні спеції.

Склад: фермерський горох, морська сіль, кріп, спеції.

Витрати часу на приготування: 30 хвилин.

Вихід: 6 порції.

Ціна: 72 грн.

СУП ГРЕЧАНИЙ «СЕЛЯНСЬКИЙ»

Site-logo Улюблений суп родини, який легко готується, смачний та корисний. Гречку полюбляли наші прадіди, святкові столи були завжди наповнені стравами з гречки: супи, вареники, млинці, каші, хлібці-буханці, гречані котлети.

Рецепт приготування:

В кастролю об’ємом 3 лiтра, висипати промиту упаковку крупи, варити на повільному вогні до готовності крупи - 15 хв, додати мілко подрібнену картоплю та цілу цибулину, морську сіль, суміш натуральних спецій, сухий кріп, ще варити 10 хв. Одну моркву потерти на дрібній тертушці, притушити на соняшниковій олії, додати в кінці для гарного золотистого кольору.

Склад: зелена фермерська гречка, морська сіль, кріп, спеції

Витрати часу на приготування: 20-25 хвилин.

Вихід: 8 порції.

Ціна: 72 грн.

ЮШКА КОЗАЦЬКА

Site-logo Козаки готували юшку за особливим рецептом, який зберігся завдяки досліднику українського козацтва Дмитру Яворницькому.

Рецепт приготування:

В казан або кастрюлю об’ємом 6 літрів висипати промите жовте пшоно, після закипання додати середню голову "товстолоба", попередньо видаливши жабри. Після закипання додати одну морквину, порізану кільцями, цілу цибулину, три картоплини, порізані кубиками. Окремо посмажити подрібнену на олії цибулю, додати з пакетика житнього борошна, перемішати. В зажарку додати рідкої юшки, розмішати і поступово вилити зажарку в казан. В кінці додати морську сіль, суміш спецій, сухий кріп. Щоб юшка настоялася, залишити її на 10 хвилин.

Склад: фемерське жовте пшоно, житнє борошно, морська сіль, кріп, натуральні спеції.

Витрати часу на приготування: 30 хвилин.

Вихід: 8 порції.

Ціна: 72 грн.

ЯЧНЕВИЙ СУП «РОДИННИЙ»

Site-logo Так як ячна крупа виготовлена на фермерській крупорушці, Ви маєте можливість годувати свою родину справжнім натуральним продуктом.

Склад і корисні якості ячної крупи

Ячна крупа дуже багата на корисні речовини, серед яких вітамін А, вітаміни групи В, вітаміни Е, Д і РР. Ячмінне зерно містить в своєму складі масу мікроелементів, перед усім значну кількість фосфору, необхідного для повноцінної діяльності мозку і нормального обміну речовин. Також в ячці присутній кремній, що чинить вплив на формування структури шкіри, нігтів, кісток і волосся; хром, що нормалізує функцію щитовидної залози і діяльність імунної системи; фтор, що відповідає за формування зубної емалі; бор, що утримує кальцій в організмі; цинк. Крім того, ячмінь містить кальцій, марганець, залізо. Зерно ячменю майже на 65% складається з вуглеводів, тому порція ячної крупи на сніданок заряджає людину енергією на цілий день, а також зміцнює імунитет. Ячна крупа призначається при виразці шлунку і дванадцятипалої кишки, захворюваннях судин і нирок. Вживання цієї крупи не тільки попереджає надмірне накопичення жиру в організмі, але й усуває його відкладення.

Рецепт приготування:

Крупу промити природною водою. В каструлю з водою 2,5-3 л висипати упаковку крупи. Коли суп закипить, варити на маленькому вогні 10 хвилин. Додати одну картоплю, дрібно порізану, цілу цибулину, коли картопля закипить притушити моркву, натерту на дрібній тертушці і додати до супу. В кінці додати сіль, природні спеції, кріп.

Склад: фермерська ячка середнього помелу, морська сіль, кріп, натуральні спеції.

Витрати часу на приготування: 20-25 хвилин.

Вихід: 10 порції.

Ціна: 72 грн.